August 21, 2013

Slovenija


















It's such an usual thing to say, but the first thing that stroke me when landing was the lush of green and fresh, strong colours and such clear visibility. My home. It is the first time that Jonatan starts to ask about how was it when I was a kid growing up here, I feel all overwhelmed telling him stories and taking him and Mika to all the places that I love and meet all the people that are close. It's a very different visit, that's for sure.
My bags are on a slight hold, even though my brain is constantly constructing new shapes and possibilities.

*

Seveda se sliši popolnoma klišejsko za nekoga, ki pride iz juga v naše kraje, ampak prva stvar, ki me je prevzela takoj po pristanku je bilo vse to zeleno, sveže in čisto, močne barve in ostre linije gora; nekaj kamor se ti oči lahko naslonijo. Moj dom. Jonatan je že dovolj star, da me sprašuje o mojih otroških letih. Jaz sem vsa navdušena nad pripovedovanjem zgodb in ju vodim na kraje in k ljudem, ki so mi pri srcu. Zelo drugačen obisk tokrat.



  


3 comments:

  1. Aaaa...zelo lep prikaz naše deželice Maja. It's nice to be back a...? Povsem razumem tvoje občutke ;)

    ReplyDelete
  2. kolko zadovoljnih otrok in ti si srečna. tudi mene vsakič, ko pristajamo z letalom znova preseneti a globoka in sočna zelena.

    ReplyDelete
  3. Tudi jaz sem imela iste občutke ob vsem zelenju in svežini, vsakič, ko sem prihajala na obisk iz Italije. Zanimivo je (ali pa ne!), da to prvo zaznajo tudi tujci, ko pridejo v našo deželo.

    ReplyDelete