December 19, 2012

sequins and straps





I got crazy about sequins. Maybe because the new year is coming and all is so festive around us. Actually I think I just have a bit of a homesickness. Israel at this time of the year (obviously) doesn't go nuts about city decorations, Sylvester's night preparations, lights, trees and oh, definitely not snow and cold.
I would love to do an evening hike in Ljubljana, drink kuhano vino and eat chestnuts, wear warm gloves and finally use my thick winter coat that over here just knows the inner side of the wardrobe closet. Besides, I am jogging on the streets of Tel Aviv, wearing a light cardigan and a small trolley filled with new fabric findings. Back to sequins; I already made the golden sequin purse   and after that couldn't resist buying some more interesting fabrics with these flashy little particles.
180 degrees turn - straps. I love especially the red and blue one, it reminds me of a belt I used to have as a kid. This time you can expect them in another new project that's been keeping me up in the last few evenings.

*

Nenadoma so mi postale všeč bleščice. Najbrž zato, ker se bliža novo leto in z njim praznični čas. Čeprav mislim, da me daje domotožje. Izrael seveda v tem času ne ponori od novoletnih okraševanj, nakupovalnih mrzlic, drevesc, novoletnih žurov, lučk  in ja, čisto sigurno ne od snega in mrazu.
Rada bi se sprehodila čez praznično Ljubljano, se ustavila s prijatelji ob kuhanem vinu in pojedla pest kostanja. Doma obesila bunke na drevo in se stisnila z dragimi na mali kavč zraven peči. Uh. Hvala tistemu, ki je izumil skajp.
Namesto tega skakljam po Tel Avivu odeta z lahkotno jopico in opremljena z malim vozičkom polnim novega blaga.
Nazaj k bleščicam. Zlato torbico sem že naredila in se potem nisem mogla upreti novemu nakupu teh bleščečih kreacij. Kupila in komaj čakam kako bodo nove bleščice šle skupaj z kovinskimi okvirji.
Zasuk za 180 stopinj. Trakovi. Še posebej mi je všeč rdeče moder trak, ,ki me spominja na pas, ki mi je držal hlače, ko sem bila majhna. Tokrat pasove lahko pričakujete v novem projektu, ki mi že nekaj večerov jemlje spanec.

5 comments:

  1. Tudi meni so te bleščice blazno šik, pa si tega ravno tako ne znam čisto dobro razložiti. Jaz sicer tripam na lan, groba platna in takele bombažne trakove kot jih ti kažeš.
    Komaj čakam, da vidim, kaj boš iz tega scoprala. Malo ti zavidam te nakupe blaga, bežno se še spominjam koliko vsega tega je na voljo v Tel Avivu. Jaz sem že prav naveličana enolične ponudbe v Ljubljani...bo treba skočit vsaj do Trsta.

    ReplyDelete
  2. Prav imaš, Ljubljana je iz te strani res skopa. Trst ali pa mogoče malo temeljitejše brskanje po netu?
    Glede bleščic in platna pa, sama ves čas niham med tema dvema poloma. Kakorkoli že, mislim da ti bodo moje skoraj odkrite coprnije všeč...

    ReplyDelete
  3. hmm, ko sem zagledal bleščično torbico na blogu sem v mislih, že skovala stavek...da jih ne bi slučajno!!! ponudla v i tgovinici...ker moji možgančki delujejo čisto nepovezano z mojim šparovnim načrtom (mislim, to je en čisto nadnaravni pojav!) ampak, če si se tako odločila, se mora čovek pač prepustiti zunanjim silam;)
    stripes pa so itak v mojem deenkaju in si jih že predststavlja (kje pa kako) ti bom povedala, če sva tudi telepatsko povezani (včasih sva, a ne)
    zdaj pa zima pa prestolnica pa kuhano vino. menjam. takoj, včeraj. menjam za lahko majčko in sandalce in sonce in pesek (- sirene), prodam za dva bela in enega rdečega zimo in kotlino in kostanj in skoraj tudi mrzlo morje in naše oblečene palme in slovensko provinco (ah, itak je deželica ena sama provinca) za The City..za the Hot City.

    Kupčija sklenjena?

    ReplyDelete
  4. Matilda, kupčija sklenjena, ampak le za kratek čas. ;)
    In, ne boš verjela...ob pospravljanju sem našla še konček tistega črtastega blaga tvoje nasmejane torbičke. Juhu, že meljem o tem kaj bi scvirnala iz njega.
    Telepasko pa, ja sva. Ko ljudje veliko mislijo o sorodnih stvareh se to pač velikokrat zgodi.
    Pozdrav v domovino in lepe praznične dni!

    ReplyDelete
  5. To pa je, kot da bi mi blago iz misli potegnila :D Tudi sama želim namreč nekaj narediti iz podobnega blaga, ker mi je postal zelo všeč, a se ideja očitno še ni dovolj izoblikovala.
    Kar pa se tiče slo božičnih praznikov, te pa razumem. Sama jih ne zamenjam za nič, ker mi to predstavlja najbolj pravljičen del leta. Mraz je pa ravno zaradi družinske topline in druženja hitro pozabljen :)

    ReplyDelete