April 7, 2012

Passover

Had another 2 sales the last weekend. It was a totally different experience than that one up north. Much more village like and much more personal. I met Kuku and Efrat, a great baby goodies designer.
The second sale was at Maya Gal's studio. After the peak of the selling was over I got carried away to the backyard, where Maya and Sagi's woodworking facility is standing. It was magical to walk in the evening sunlight and see all the unfinished furniture pieces, children's toys and carpenter's tools. 




















Israel is right after the Pessach dinner. We are digesting and indulging the free, already summery time to go to the sea. Everything is blooming and shorts are out!

*

Se dva sejma sta za Pikulo. Tokrat bolj podezelsko vzdusje, vec poznanih obrazov in intimno. Prisli so prijatelji, otroci so divjali in Pikule so sle. V vecernih urah, ko so se mize zapirale, me je potegnilo na Majino in Sagijevo dvorisce kjer stoji njuna delavnica. Kako cudovito je bilo potihem hoditi med vsemi kosi se ne dokoncanega pohistva, barvami, igracami, narediti crto v prahu zaganja, ki se je nabral na stari zagi in se igrati s svetlobo, ki se je ujela med obesenim lesarskim orodjem. 
Spoznala sem Efrat in njen Kuku; lep in uporaben tekstil za dojencke.

Jutro po Pesahu. Prebavljamo in uzivamo prosti cas. Tu je ze poletje, kratke hlace so zunaj in takoj ko pritisnem na "publish" jo mahnemo na plazo.

3 comments:

  1. prav uživala sem v tvoji reportaži, kakšen lep studio ima tadruga Maya, da ne omenjam vse te vintage igrače...
    skratka, pri vas je nadlepo:)

    ReplyDelete
  2. Fino ja...nabiram denarce za kak fajn nov/star kos pohistva. :)
    Matilda, zelo zelo sem navdusena nad tvojo novo uauhudonoro cevelj+nogavica kombinacijo. Uf! Kako ti uspe?!?!

    ReplyDelete
  3. hahaha, Maja to je pa preprosto, kadar vidim kaj barvnega/vzorčastega, gre z menoj v moj cirkuški vagon;)

    ReplyDelete