February 25, 2012

Avocado

Saturday afternoon. Outskirts of kibbutz Ramat HaKovesh. Avocado orchard. Huge, amazing avocado orchard. The trees were so big that I almost felt like walking in the woods near my village in Slovenia. It was good family time, you can see it on the kid's faces. After we left the orchard (with loads of avocado stuffed in Mika's stroller) we took a walk in the kibbutz, oh, what an amazing place. It made me want to pack our stuff and move there right away. Photos on the way.




PikulaBags is now available in a cute new shop in Ljubljana; Babushka boutique.

 *

Sobotno popoldne. Zaledje kibuca Ramat HaKovesh. Avokadov nasad. Ogrooomen avokadov nasad in drevesa polna sadezev. In to se ni vse, 3 razlicne sorte avokadovcev. Hoja cez to hosto me je miceno spominjala na tako pogresane sprehode po gozdu zraven moje vasi v Sloveniji. Ko smo odhajali (s polnimi vrecami avokadov) smo pokukali v kibuc. Uh..kaksen kraj! Zagrabilo me je popakirati vse nase stvari in se kar takoj preseliti v ta cudoviti konec. Slike na poti.

Pikule so vam, dragi Slovenski prijatelji, sedaj na voljo tudi v Ljubljani, v novo odprti trgovini na Gosposvetski: Babushka boutique.

4 comments:

  1. Hvala za čudovit sprehod❣ Ko sem prvič (in hkrati zadnjič ツ) spala v nasadu avokada, s'ruta sploh nisem vedela za kateri sadež gre ツ bila pa sem prepričana, da je zaradi zelene barve gotovo nekaj nedozorelega ツ

    Super za širitev ponudbe PikulaBags, sem že pred dnevi opazila na FB. Tam bo tudi Vanja in njen studio13 z mucki ツ Vse ta'boljše na kupu ツ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oka, hvala za podporo! Vanjo sem ze spoznala in sva si tudi ze izmenjali par mejlov. Avokadi po enem dobrem tednu v posodi v kuhinji se vedno ostajajo trdi. Baje jih moram zaviti v casopisni papir, da bo hitreje... Porocam! Btw, lustni jabolcki!

      Delete
  2. tole pa izgleda kot ena avokado oaza!
    zdaj vsaj vem, kako izgeldajo avokadi v svojem naravnem okolju in kakšne fotogenične liste imajo...a ne bi bili lepi na eni svileni bluzici ali obleki?!

    prav luštno zadihano-zadovoljni izgledate..prav vsi, vklučno s Titom;D

    prelepa sobota tudi pri nas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matilda, tudi jaz sem ob fotografiranju listkov mislila na blago... :)

      Delete