October 3, 2011

Summer still here

I should write more about my second home, Israel. This post shows one of the many reasons that I get to stay here. Sea and the dunes and all the kites from the surfers. We drove through the road that can't keep itself cleaned from the amounts of sand seeping day after day from the dunes behind the blue, blue sea. Always reminds me of piles of snow in winter Slovenia. Just that here, it's..well..hot. Kids love the whole sea/sand thing. Pikula's bold colors get along well with the vast, wavy dunes.






Bi morala pisat več o mojemu drugemu domu, Izraelu. Tale objava kaže eno od mnogih stvari, ki me držijo tukaj. Morje in širne peščine ob njem (kar jih je še ostalo po masivni gradnji). Peljali smo se po cesti, ki ne more več zdržati vsega napihanega peska, ki prihaja dan za dnem iz peščin. Vedno me prizor spominja na zasneženo Slovenijo in kupe snega ob cesti. Samo da je tu pač...hmm...vroče. Ta maledva uživata v pesku in morju. Pikula barvite torbice pa grejo dobro skupaj z bež, valovitimi peščinami.

3 comments:

  1. Ja, več bi morala pisat o Izraelu! Nisem velik popotnik, so me pa vselej velike oči in ušesa, ko nanese na oddaljene kraje :-)

    Fantastične fotke! A so tam v daljavi »kajtarji« :-) In taškica, tale, ta' velika, ki jo imaš na rami, očarana sem. Deluje priročna za every-day.

    ReplyDelete
  2. Ja, imas prav. Vsake toliko casa torej ena lokalna serija fotk ;)
    In tisto so res kajtarji; gre za eno izmed bolj odprtih in prostranih pescenih plaz, kjer imajo solo za tovrstni sport, vedno jih je uzitek gledati, kako znova in znova neutrudno poizkusajo obdrzat veter tam kjer je treba.
    Torbica je ena izmed novejsih, ki jih bom kmalu objavila tukaj, pa seveda tud v etsy trgovinici.

    ReplyDelete
  3. Krasne fotke in res, je pokaži nam Izrael!

    ReplyDelete